MASTERING

Do Re Mi

Studio nudi usluge vezane za proces masteringa i postprodukcije ranije usnimljenog i miksanog materijala.  Cilj masteringa je da osigura maksimalan kvalitet zvuka na svim uređajima, od malih zvučnika na telefonima do velikih klubskih zvukova. Mastering služi da Vaš zvuk bude perfektan.
Garanciju kvaliteta finalnog projekta omogućava rad na analognim i digitalnim uređajima (Manley Massive Passive Stereo tube EQ, Manley Slam Stereo Limiter, SSL Stereo Boost Compressor, Event 20 20 Biamplified Monitoring System), koji predstavljaju standard u mnogim svetskim tonskim studijima.

ŠTA RADI MASTERING?

Audio restoracija

Ovaj korak popravlja greške u snimanju iz originalnog miksa kao što su štucanja, neželjeni klikovi i šuštanje koje se zapažaju kada se nemasterovan snimak pojača. 

Unapređivanje stereo zvuka

Unapređivanje stereo zvuka se odnosi na sređivanje balansa između levog i desnog kanala Vašeg zvuka. Kada se uradi ispravno, ovo širi Vaš snimak i čini da zvuči veće. Ovo najviše dolazi do izražaja na 5.1 sistemima.

Balansiranje zvuka

Ravnanje zvuka ispravlja sve imbalanse i pojačava elemente koji moraju da se iskazuju. Idealan master je dobro balansiran i proporcionalan. Ovo znači da nijedan specifičan zvuk nije ostavljen da iskače i kvari kompletan koncept. Balansiran snimak će zvučati perfektno na svim uređajima.

Kompresija

Komperesija ispravlja i poboljšava dinamični raspon Vašeg miksa, drži glasnije signale pod kontrolom i osigurava da se tihi signali čuju adekvatno. Ovaj proces daje Vašem snimku generalno bolji zvuk i osećaj, kompresija pomaže da spojimo delove koji možda i nisu tako spojivi u originalnom izdanju. 

Redukcija dubine i konverzija 

Ovo zavisi od načina na koji finalno želite da distribuirate Vaš zvuk. Primera radi ukoliko želite da Vaš snimak ide na CD potrebno je da se zvuk konvertuje u 44.1kHz 16 bit. Generalno ovo služi da se Vaša traka dovede do standarda formata na kom želite da distribuirate Vaš zvuk.

Sekvenciranje i razmaci

Ovo je jedan od finalnih koraka kada se radi mastering nekog zvuka. Na albumu ili EP-u ovo stavlja Vaš zvuk u red i diktira koliko će biti razmaka između traka.

Gledajte na mastering kao most između kreacija i deljenja. Posle masteringa Vaš audio treba da zvuči kompletno, jedinstveno, balansirano i profesionalno. Bilo da ga delite online, snimate na vynil ili cd, dobar mastering omogućava da pustite Vaš zvuk sa samopouzdanjem, i bez brige gde će biti puštan jer će uvek zvučati savršeno.

ONLINE MASTERING

LAKO I JEDNOSTAVNO

Online mastering je zgodan, bez obzira gde se nalazite. Profesionalan i kvalitetan mastering po razumnim cenama za muzičare, producente i izdavače. Sve to putem interneta.

ANALOGNI MASTERING

Korišćenjem retkih uređaja postižemo najbolji mogući zvuk i zbog toga ćete voleti naše usluge. Ovime se bavimo već 30 godina.

GARANCIJA KVALITETA

Pre plaćanja dobićete finalne mastere na odobrenje. Sve izmene na već urađenom masteru su besplatne. 

KAKO FUNKCIONIŠE ?

  • Kontaktirajte nas kako bi se dogovorili oko detalja i vremenskih rokova.
  • Pošaljite nam Vaše snimke putem servisa za prenos podataka (mi volimo wetransfer.com )
  • Mi masterujemo snimke i šaljemo Vam uzorke na kontrolu. Ukoliko je potrebno vršimo izmene.
  • Nakon što odobrite mastere, šaljemo Vam fakturu za plaćanje.
  • Nakon uplate dostavljamo Vam kompletne mastere putem servisa za prenos podataka. 

Telefon: +381 (0) 60 64 06 323

E-Mail : pedjadoremi@gmail.com

Adresa : Milana Toplice 1
Novi Sad, Srbija